FOGSZABÁLYOZÁS, GYERMEKFOGÁSZAT

FOGSZABÁLYOZÁS

Rendelőnkben a fogszabályozást Dr. Görgényi Melinda fogszabályozó szakorvos közreműködésével végezzük. Fogszabályzó kezelést kizárólag alapos tervezés alapján végzünk. Rendelőnkben digitális és hagyományos fogszabályzó kezeléseket végzünk.

A  fogszabályozási folyamat során először panoráma- és teleröntgen felvételt, lenyomatokat, ezek alapján gipszmintákat készítünk. Az ezeken történő mérések alapján határozzuk meg a fogszabályozás menetét. Esetleges foghúzás szükségességét erősen torlódott fogazat, keskeny arcforma esetén, a fogszabályozó készülék típusát (kivehető éjszakai, állandó rögzített). Fogszabályozás felnőtt- és gyermekkorban egyaránt végezhető. A kezelés átlagosan 1-2 évig tart, melynek befejezése után még az eredményt rögzítő retenciós készüléket kell viselni éjszakánként 1-3 évig.

GYERMEKFOGÁSZAT

Családias hangulatú rendelőnkben szeretettel várjuk fiatal pácienseinket is. Ha egészségesnek is tűnnek a gyerkőc fogai már 6 éves kortól érdemes preventív jelleggel barázdazárást elvégezni. A rágófogak rágófelszínén csücsköket és barázdákat találunk. Ezekben a barázdákban az ételmaradék megrekedhet és a felszaporodó baktériumok elindíthatják a fog szuvasodását. A barázdazárás célja az, hogy a szuvasodásra hajlamos fogfelszínre egy védőréteg kerüljön, ezzel meggátolva a fogszuvasodás kialakulását. A barázdazárás a rágófogak mély barázdáinak védelmében végzett, egyszerű fogászati eljárás.

Gyermekének is fájdalom mentesen elvégezzük tej és maradó fogak szuvasodásának ellátását, gyökérkezelését, ambuláns szájsebészeti beavatkozásokat. Tapasztalattal rendelkezünk gyermekkori fogpótlások területén és a fogazatot érintő baleseti ellátásban is.

Szeretettel várjuk gyermekével együtt!

BEJELENTKEZEM