IMPLANTOLÓGIA

TAPASZTALATUNK

Rendelőnk kiemelt szakterülete a fogászati implantátumok behelyezése, egyik vezető rendelő vagyunk a magyar piacon. Több, mint 2 évtizedes tapasztalattal, közel 10 000 implantátumot ültettünk be, 98%-os sikerrátával. Orvosaink állandó nemzetközi képzéseken vesznek részt. Kapcsolatban állunk számos nemzetközi implantátum fejlesztő és gyártó céggel. Dr. Honti Béla jelenleg az izraeli Paltop implantációs rendszer magyarországi szakmai képviselője, konzulense

Fogászati implantátummal a hiányzó fogat, fogakat a csontba beültetett műgyökér és az arra készülő korona, híd vagy teljes fogpótlás segítségével pótoljuk. Kivizsgáláskor a szájvizsgálat és kiegészítő diagnosztikai (röntgen, CT, szájszkenneres 3D beolvasás) vizsgálatokat végzünk. Általános egészségi állapot szempontjából a legtöbb páciens alkalmas implantációs fogpótlásra. Implantátumos fogpótlás részleges és teljes foghiánynál is megoldás lehet. Minden esetben egyedi tervezést és megoldást igényel, hiszen nincs 2 egyforma ember, 2 egyforma fogazat és állkapocs.

A helyi érzéstelenítésben implantátum számtól függően 10-40 perc alatt történik az implantátumok beültetése. Általában 2-4 hónapos gyógyulás után készül el az adott foghiányhoz korábban megtervezett végleges fogpótlás (korona, híd, kivehető-de stabilizált- teljes fogpótlás.

Első lépés a végleges állapot pontos megtervezése. Ehhez a digitális fogászat új vívmányait használjuk, a szájszkennelést és a fogászati tervező programokat. Erről többet itt olvashat.

Sokszor létezik többféle megoldás is, így a lehetséges opciókat, azok időbeli és anyagi vonzataival együtt ismertetjük és orvosi javaslat mellett a páciens döntésére bízzuk. Számunkra fontos, hogy a pácienseket a kezelési terv elkészítésébe bevonva, az ő élethelyzetükhöz legjobban illeszkedő megoldást válasszuk. Rendelőnkben a páciensek több különböző gyártmányú és ár kategóriájú implantátum közül választhatnak.

Az implantátum a fog gyökerét helyettesíti. Az erre kerülő felépítmény és a rögzítési mód is igény szerint változhat. Egyszerű foghiánynál az implantátum beépítése után egy felépítmény kerül rá, amelyre a fogat helyettesítő korona kerül. Teljes foghiánynál a felépítményekre híd kerülhet, így akár egész fogsort tudunk pótolni. Az All-on-4 megoldás egyedülálló fejlesztés, mert itt csak 4 implantátum tart egy teljes felső vagy alsó fogsort. Rendelőnkben azt a megoldást is rutinszerűen alkalmazzuk.

CSONTPÓTLÁS

Számos olyan pácienssel találkozunk, akiknek a tervezett beültetés helyén keskeny és alacsony a csontozata. Ez nem teszi lehetővé egyből az implantátumok beültetését Az esetek nagy részében a csontpótlás egyidejűleg történik az implantátum beültetésével Rendelőnkben rutinszerűen alkalmazzuk napjaink szakmailag elismert csontpótló módszereit.

GYÓGYULÁS GYORSÍTÁSA NÖVEKEDÉSI FAKTOROKKAL

Az implantációs és egyéb műtétek utáni gyógyulási idő ma már jelentősen megrövidíthető köznyelven az „őssejtek” (valójában többféle sejttípussá átalakulni képes sejtek), tudományos nevén a PRF növekedési faktorok segítségével. Ez napjaink egyik legmodernebb fogászati kezeléstípusa.

A szervezet természetes gyógyulásáért ez a vérösszetevő a felelős. A PRF a vérlemezkékben gazdag fibrin, amely a véralvadáshoz, sebgyógyuláshoz szükséges. Sebgyógyulás során saját vérünk is vérlemezkéket szállít a sebbe, az ezekből felszabaduló anyagok indítják be a gyógyulási folyamatot. Kezelésünk során a  pácienstől vért veszünk a könyökhajlatból, azt további centrifugálás, feldolgozás után vérlemezke és növekedési faktor koncentrátumot hozunk létre.  Ezt helyezzük a célterületre (sebbe), belőle növekedési-, érképzési, – gyógyulási faktorok szabadulnak fel sokkal gyorsabban és nagyobb mennyiségben, mint amit a vérkeringés oda tudna szállítani. Foghúzás, csontpótlás, foghúzással egy időben történő implantátum behelyezés, ínytasak gyógyulás, ínyvisszahúzódás gyógyulás ideje kb. felére rövidül.

Az eljárás igen egyszerű, maximum 15 percet vesz igénybe. A páciens saját vérét vesszük le könyökvénából, kézfejből speciális kémcsövekbe. Centrifugáljuk a vért, melynek végén a vér alvadásért felelős részét elválasztjuk a többi összetevőtől. Az alvadék további feldolgozásával érjük el az adott kezeléshez szükséges végeredményt.

ALTATÁSBAN VÉGZETT MŰTÉTEK

Sokan a fogászati kezelés esetleges fájdalmas volta miatt kerülik a fogorvosi rendelőt. Napjaink modern érzéstelenítő eljárásaival a fogászati kezelések teljesen fájdalommentessé tehetők. Természetesen a kezelés során a páciens felfogja, hogy a fogait kezelik, de esetleges tompa nyomáson kívül semmilyen éles fájdalommal nem jár a kezelés jól kivitelezett érzéstelenítés esetén. Különösen félős, ideges pácienseknek ajánljuk a kezeléseket fogászati altatásban, éber szedációban. Szakképzett aneszteziólugusunk segítségével a legérzékenyebb páciensek is megszabadulhatnak a műtét előtti és közbeni stressztől.

BEJELENTKEZEM